AKTUELNO

Hapšenjem funkcionera SNS i predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića pokazana je snaga pravne države, istakao je danas Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Beograda i odbacio tvrdnje lidera Demokratske stranke Srbije da je to učinjeno pod pritiskom.

- Svako ko je kriv odgovaraće u skladu sa zakonom, jer zaštićenih nema. Partijska knjižica nikoga neće zaštititi od odgovornosti - istakao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, predsednik DS S Miloš Jovanović se svojim izjavama pridružio "licemernom horu iz Saveza za Srbiju i time pokazao da je najobičniji privezak Dragana Đilasa".

- Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka su poslali jasnu, konkretnu i nedvosmislenu poruku da se nasilje neće tolerisati, pogotovo nasilje nad novinarima - dodaje se u saopštenju.

Marjanović je zbog toga podsetio Jovanovića da se DSS, čiji je on danas predsednik, nije ogradila od svojih stranačkih funkcionera koji su bili odgovorni za pljačkaške privatizacije u kojima je desetine hiljada ljudi ostalo bez posla dok su se oni enormno obogatili.

- Nisu se ogradili dok su bili na vlasti, nisu se ogradili ni danas kada su opozicija i to je najbolji primer licemerja. Srpska napredna stranka nastaviće snažno da se bori za modernu i pristojnu Srbiju kojoj zakon mora da važi za sve i u kojoj neće biti privilegovanih i povlašćenih - istakao je Marjanović u saopštenju.

Jovanović je ranije za televiziju N1 rekao da smatra da je hapšenje Dragoljuba Simonovića, osumnjičenog za podstekivanje na paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, uradeno "pod pritiskom" i da bi se "smekšala" situacija nastala s protestima.

#SNS

'